Header Ads

Yandex Toloka Nedir?

yandex toloka nedir


Yandex Toloka Nedir?


Yandex Toloka, Yandex firmasınca geliştirilmiş olan para kazanma sitesidir. Yandex Toloka ile sisteme üye olan kullanıcılar çeşitli görevler yaparak para kazanabilirler.

Son yılların popüler para kazanma sitesi Yandex Toloka'yı inceleyeceğiz. Bu yazımız ile birlikte Yandex Toloka Nedir? Sorusuna cevap arayacağız. Ayrıca sisteme nasıl üye olunur, para kazanma özelliği nasıl aktif hale getirilir gibi sorulara da kısaca cevap vereceğiz.

Bilindiği üzere Yandex uzun yıllardır ülkemizde faaliyet yürüten bir arama motoru. Her ne kadar arama motoru özelliği ile hayatımıza giremese da Navigasyonu ile hayli yer edindi. Neyse konumuza dönelim biz. Yandex yapay zekasının ve kullanıcı deneyimlerinden gelen hataları gidermek için Yandex Toloka sistemini kullanmakta. Siteye üye olan kullanıcılar çeşitli görevler ile karşılaşmaktalar. Örneğin Navigasyon da sesli arama özelliğini kullanan kullanıcıların ses kayıtlarını dinleyerek sesi metine dönüştürmek. Veya arama motorunda yapılan aramaları özelliklerine göre gruplandırmak. Verdiğimiz sadece iki basit örnek, sitemde çeşitli bir çok görev bulunmakta. Tercih ettiğiniz görevler yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz görevleri doğru yapmanız. Baştan savma ve hatalı yapılan görevlerde başarı puanınız düşmekte. Düşük başarı puanına göre düşük ücretli görevler gelmekte ve bir süre sonra ise görev gönderilmesi durmakta. Görevlerin zorluk, uzunluk gibi koşullarına göre ödenen ücrette değişmekte. Bazı görevlerde ücret hemen hesabınıza yattığı gibi bazılarında ise incelemeden geçerek para hesabınıza yatıyor. Ücretler ise dolar kuru üzerinden ödenmekte. Ücreti çekmek için sistemde yer alan platformları kullanabilirsiniz.


yandex toloka platformları


Yandex Toloka görevlerinden bahsetmişken mobil görevlere değinmeden geçmek olmaz. Kullanıcıların en sevdiği ve kullanıcılara en fazla para getiren görevler mobil uygulama üzerinden gelmekte. Bu görevler genellikle saha görevleri olmakta. Yani gezerek, dolaşarak, fotoğraf çekerek bu görevleri yerine getiriyorsunuz. Diğer görevlere nazaran daha iyi ücret veren bu görevler genellikle Yandex Harita üzerinde işaretlenen mekanları teyit etmek veya adresleri güncellemek için kullanılıyor.

Yandex Toloka sistemine resmi sitesi üzerinden kayıt olabilir, para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bilgisayar başında geçirdiğiniz boş vakitleri bu şekilde değerlendirebilir, internetten para kazanbilirsiniz. Özellikle üniversite öğrencilerinin harçlıklarını çıkarmak için kullandığı bir sistem desek sanıyoruz yanlış olmaz.

Yandex Toloka Nedir? Sorusuna az da olsa cevap verdiğimizi düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda yine Yandex Toloka konusuna değineceğiz.

1 yorum:

  1. Yandex toloka mobil uygulaması ile görev yaparak para kazandım ve paramı paparaya çektim. Oradan da hesabıma aktardım. Biraz yorucu bir görevdi ama olsun. Ayrıca görev inceleme süresi çok uzundu.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.