Header Ads

Anket Yaparak Para Kazanmak

anket yaparak para kazan

Anket Yaparak Para Kazanmak

Anketörlük

Araştırma firmalarından alınan anketleri belirlenen kriterlere uygun olarak; sokakta, evde veya iş yerin de insanlarla yüz yüze sorular sorup verilen cevaplara göre doldurarak para kazanabilirsiniz.  Günümüzde telefon ve İnternet üzerinden anketler yapılsa da bu yöntem henüz yaygınlaşmamıştır.


Özellikle üniversite öğrenci tarafından sıkça yapılan işlerden biridir anketörlük. Özellikle hafta sonlar öğrenciler harçlıklarını çıkarmak için anket firmalarına giderek anketlerini alır, belirli bir bölge var ise oraya giderek veya rastgele merkezi yerlerde dolaşarak verilen anketleri doldururlar. Anketlerin içerikleri sürekli olarak değişmektedir. Kamuoyu araştırma şirketleri şirketlerden veya siyasi partilerden aldıkları işlere göre veya güncel siyasi konjonktüre göre belirlenen aralıklar ile anketler düzenlerler. Yani alınacak öğrencilerin yapacağı anket işleri sürekli değişmektedir. Firmaların araştırma anketi olabileceği gibi siyasi içerikli anket işleri de olabilmektedir.

Üniversitelerde arkadaş çevremizde genellikle anket işi ile uğraşan arkadaşlarımız bulunabilmekte. Eğer çevrenizde anket yaparak para kazanan arkadaşınız yok ise internetten araştırarak veya merkezi yerlerde soruşturarak anket firmalarını bulabilirsiniz. Elbette güvenilir bir yer bulmakta önemli. Sonuçta iş bittikten 1-2 hafta sonra ancak paranızı alabileceksiniz. Çünkü yaptığınız anketlerin doğrulunu firmalar test etmek isteyecek anket yaptığınız insanları arayacaklardır. Eğer anketlerini doğru bir şekilde doldurduysanız daha sonra size ücretinizi verecektir. Bundan dolayı önce güvenilir bir yer bulmalı daha sonra ise anketlerinizi doğru bir şekilde doldurmalısınız.

Anketörlük ile ilgili daha fazla makale gireceğiz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.