Header Ads

Emlakçılara Ev Bularak Para Kazanın

emlakçılık ile para kazan

Emlakçılara Ev Bularak Para Kazanın


Sahibinden kiralanan veya satılan evleri bularak emlakçılara belirli bir ücret karşılığı evin adresini veriyorsunuz. Bu şekilde gelir elde etmek mümkün.


Son zamanlar da üniversite öğrencileri arasında popüler hale gelen işlerden biri de emlakçılara ev bularak para kazanmak. Öğrenciler mahalle mahalle sokak sokak gezerek kiralık veya satılık evleri bularak emlakçılara söylüyor. Bu şekilde öğrenciler harçlıklarını çıkartabiliyorlar.

Peki neden satılık veya kiralık evleri bulup emlakçılara söylüyorlar? Emlakçıların bu işten karı ne  ki para ödüyor diye soruyor olabilirsiniz? Hemen cevaplayalım.

Şöyle ki emlakçılar bu evlerin sahipleri ile iletişime geçerek evleri kendilerinin kiralayabileceğini veya satabileceğini söylüyorlar. Bu şekil de emlakçılar komisyon alarak para kazanıyorlar. Dolayısı ile siz onlara yardım ettiğiniz için size de kazancından bir kısım ücret veriyor.

Emlakçı Ne Zaman Size Ödeme Yapar?


Emlakçılara ev bularak para kazanırken dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var.

Öncelikle emlakçıyı önceden bulup anlaşabiliyorsanız anlaşın. Bu şekilde ev aramaya çıkarsanız daha garanti bir yol tercih etmiş olursunuz. Daha sonrası işi anlatmak ve ücret almak daha zor olabilir. Diğer bir ayrıntı ise emlakçı siz evi bulur bulmaz size ücret ödeyebilir veya evin sahibi ile anlaştıktan sonra ödeyebilir veyahut sizin bulduğunuz evi kiraladığın da/sattığın da size ücretinizi ödeyebilir. Bu konuyu da en başta konuşmakta ve anlaşmakta fayda var.

Tabi emlakçı veya ev sahibi ile anlaşıp evi bir öğrenci arkadaşınıza da ayarlayabilirsiniz. Bu şekil de ev sahibinden veya emlakçıdan komisyon alarak harçlığınızı çıkartabilirsiniz. Özellikle dönem başlarında ve sonralarında bu konu da çokça iş olacağı aşikar.

1 yorum:

  1. ilginç bir iş fikri. Bence değerlendirilebilir. Üniversite öğrencileri harçlık çıkarmak için bu siteyi takip etmeliler bence.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.