Header Ads

Makale Yazarak Para Kazanma

makale yazarak para kazan

Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır


Web sitelerine ve çeşitli platformlara makale yazarak para kazanmak son yıllarda özellikle öğrencilerin gelir kapılarından biri olmuştur. Genelde 100 kelime başına alınan ücret karşılığı makale yazılmakta, yazılan makalenin verilen konu ile alakalı ve özgün olması halinde ödeme yapılmaktadır.


İnternet'te çokça araştırılan işlerden biride makale yazarak para kazanmak. Bizler de bu yazımız da makale yazarak para kazanmak mümkün mü, makale yazarak nasıl para kazanılır, makale yazarak para kazanma yolları gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız.

Öncelikle belirtmeliyiz ki makale yazarak para kazanmak mümkün. İnternet'te ve çeşitli forumlar da gördüğümüz makale yazarak para kazanma yalanı gibi cümlelere çok fazla pek itibar edilmemeli. Elbette makale yazıp parasını alamayanlar olmuştur. Fakat karşılıklı güven ilişkisine dayanan, makale yazımı konusunda sürekli iş yapan yerlerden alınan makale işlerinde genel itibari ile ödemeler sorunsuz alınmaktadır. Biraz araştırmak yaptıktan sonra makale işini verecek kişi ile konuşarak işi alabilirsiniz. İçinize sinmiyorsa alternatif iş verenlere yönelebilirsiniz.

Makale Konuları Nelerdir?


Makale yazarak para kazanmaya karar verdikten sonra yetenek, bilgi ve birikiminize göre makale konularını seçmeniz gerekiyor. Elbette sizin istediğiniz konuda o an piyasada makale işi olmayabilir. Fakat yazabileceğinize inandığınız konularda makale yazmayı kabul edebilirsiniz. İlk zamanlar da önce 200 ya da 300 kelimelik bir deneme makalesi yazmanızı isteyebilirler. Örnek makaleleri yazarak yolladıktan sonra işi alır veya almazsınız. Tecrübe kazanıp piyasayı öğrendikçe örnek makale yazmanız istenmeyecektir. Uzun süre birlikte çalıştığınız çoğu makale iş vereni ücretinizi peşin ödemeye başlayacaktır.

Makale Yazım Ücreti Nedir?


Makale yazarak para kazanmak, makale işini girmek isteyenlerin ilk olarak sorduğu soruların başında elbette ücret gelmekte. Makale yazım ücretlendirmesi Türkçe için ortalama 100 kelimesi 1 TL olarak ücretlendirilmektedir. Zamanla bu ücret 100 kelimesi 1,25 TL veya 1,50 TL olabilmektedir. Makale yazılacak konu veya sektöre göre ücretler artış gösterebilmekte. Ayrıca yabancı dil de yazılan makale fiyatları da daha yüksek olmaktadır.

Makale Yazım İşlerini Nereden Bulabilirim?


Makale yazarak para kazanmak isteyen arkadaşlar çeşitli Webmaster platformlarından destek alabilirler. Yoğun olarak bu sitelerde makale yazım işleri alınmakta ve verilmekte. Yine İnternet'te bu konu ile ilgili araştırma yapmakta fayda var. Üniversite okuyan öğrenci arkadaşlarımız biraz araştırırlarsa çevrelerinde makale yazarak para kazanan arkadaşlarını görebilir. Makale yazarlığı işi yapan arkadaşlarından destek alabilirler. Bizlerde yine makale yazarak para kazanmak üzerine daha fazla yazı ekleyeceğiz.

1 yorum:

  1. Makale yazarak bende bir çok kez para kazandım. Önceleri 100 kelimesi 1 TL ye yazsamda sonra 100 kelimesi 1,25 TL den makale yazdım.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.