Header Ads

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

öğrenciye avantajlı kredi kartı

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar


Bu yazımızda Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar hangileridir, öğrenci kredi kartı avantajları nelerdir sorularına cevap verip öğrenciye kredi kartı bankaların karşılaştırmasını yapacağız.


Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir

Öğrenciye kredi kartı veren bankaları yazımızda okuyabilir ve açıklamalarını inceleyebilirsiniz.

  •  İş Bankası


İş Bankası öğrenciler için İş’te Üniversiteli Kredi Kartı ve İş’te Üniversiteli Aidatsız Kredi Kartı olmak üzere iki seçenek sunuyor. İş’te Üniversiteli Aidatsız Kredi Kartı adından da anlayabileceğiniz gibi yıllık kart aidatı almıyor. İş’te Üniversiteli kredi kartı için yıllık 29 TL kart aidatı ödemeniz gerekiyor. Bankanın aidatsız ürünü Maximum üye iş yerlerinde taksit, puan kazanımı ve belirli kampanyalardan yararlanma imkanı sunuyor. Ancak temassız ödeme özelliği, ilave taksit ve dönemsel MaxiPuan kampanyaları gibi birtakım ayrıcalıklardan yararlanma imkanı vermiyor. İş’te Üniversiteli veya İş’te Üniversiteli Aidatsız kredi kartına başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin nüfus cüzdanı ve öğrenci kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları yeterli oluyor. Başvuru İş Bankası şubelerinden, telefon ve internet şubesi üzerinden yapılabiliyor. 

  • VakıfBank


VakıfBank’ın üniversitelilerin ihtiyaçlarına göre hazırladığı VakıfBank Like Card, World üyesi iş yerlerindeki kampanyalardan yararlanma ve taksitli alışveriş yapabilme imkanı sunuyor. Kart sahipleri World üyesi iş yerlerinden yapacakları harcamalardan Worldpuan kazanıp bu puanlarını sonraki harcamalarında kullanabiliyorlar. VakıfBank Like Card’ın PeşineTaksit özelliği sayesinde kredi kartı ile 100 TL ve üzerinde peşin yapılan harcamalar 9 aya varan vadelerle sonradan taksitlendirilebiliyor. Yıllık 12 TL kart aidatı alan VakıfBank, kredi kartı ekstresini e-ekstre olarak (internet üzerinden e-posta ya da SMS ile) almayı tercih eden öğrencilerden yıllık kart aidatı almıyor. VakıfBank Like Card’a öğrenci belgesi ya da öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı ile VakıfBank şubelerinden, telefon veya internet şubesinden başvuru yapmak mümkün. 

  • Garanti BBVA


Garanti BBVA tarafından öğrencilere ve 18 – 25 yaş arasındaki gençlere sunulan Bonuç Genç kredi kartında yıllık aidat bulunmuyor. Bonus özelliklerine sahip olan Bonus Genç, Bonus üyesi iş yerlerinden yapılan alışverişlerde Bonus puan kazandırıyor, kampanya ve taksit fırsatlarından yararlanma imkanı sağlıyor. Ekstre Atlat ayrıcalığı ile 1 ay sonra ödeme imkanı veren Bonus Genç, acil ihtiyaçlar için taksitli nakit avans çekme olanağı da sağlıyor. Garanti BBVA şubelerinden, bankanın telefon ve internet şubesinden Bonus Genç’e başvuru yapmak mümkün. Başvuru sırasında nüfus cüzdanınızın yanınızda bulunması gerekiyor. 

  •  Akbank


Akbank’ın 26 yaş altı gençlere sunduğu Axess exi26 kredi kartı, tüm Axess üye iş yerlerinde yapılan alışverişlerden chip-para puan kazandırıyor. Taksitli alışveriş imkanı da sunan Axess exi26, ilk yıl kart aidatı almıyor. Sonraki yıllarda ise senelik dönemlerde 20 TL kart aidatı alıyor. Axess exi26’nın öne çıkan birkaç avantajı var. Bunlardan ilki, Taksit İste ve Erteleme İste özellikleri. Bu özellikler sayesinde mağazada taksit imkanı olmasa dahi 50 TL ve üzeri harcamalar faizsiz olarak 3 taksite bölünebiliyor ya da istendiği takdirde ödemeler ertelenebiliyor. Bir diğer avantaj, Axess exi26’nın nakit avans özelliği sağlıyor olması. Böylelikle acil nakit ihtiyaçları için nakit avans kullanımı da bu kart sayesinde mümkün oluyor. Axess exi26’ya nüfus cüzdanı ve öğrenci kimlik belgesi ile Akbank şubelerinden başvurulabiliyor. Telefon şubesi ve internet şubesi yoluyla başvuru yapmak mümkün. 

  •  QNB Finansbank


QNB Finansbank’ın 18 – 25 yaş arasındaki öğrencilere sunduğu CardFinans GO, CardFinans’ın sunduğu birçok avantajla beraber geliyor. CardFinans GO kredi kartı ile CardFinans üye iş yerlerindeki kampanyalardan yararlanabilir, puan kazanabilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Nakit avans çekmenin de mümkün olduğu CardFinans GO’da 150 liraya kadar nakit avans çekimlerinde faiz uygulanmıyor. Ayrıca taksitin yasak olduğu sektörler dışında yapılan harcamalar sonradan +2 taksit avantajıyla taksitlendirilebiliyor. CardFinans GO başvurusu yapmak için QNB Finansbank şubelerine başvuruda bulunabilir, başvurularını telefon ve internet şubesi üzerinden de yapabilirsiniz. Başvuru sırasında nüfus cüzdanınız ve öğrenci kimlik belgenizin yanınızda bulunması gerekiyor. 

  •  DenizBank


Denizbank’ın Bonus özellikli D-Şarj Bonus kredi kartı yurt içi ve yurt dışında yapılan tüm harcamalara Bonus puan kazandırıyor. D-Şarj Bonus ile Bonus üye iş yerlerinde taksitli alışveriş yapmak ve kampanyalardan yararlanmak mümkün. D-Şarj Bonus’la nakit avans çekilebiliyor. Nakit avans çekimi için taksit özelliği kullanılıp belirli vadelerde geri ödeme yapılabiliyor. İlk yıl 3 TL aidat alan D-Şarj Bonus sonraki yıllarda 45 TL aidat alıyor. Denizbank şubelerinden, telefon veya internet şubesinden D-Şarj Bonus kredi kartına başvuru yapılabiliyor. Başvuru sırasında nüfus cüzdanınızın yanınıza bulunması yeterli oluyor. 

  •  TEB


TEB tarafından öğrencilere sunulan ÜniversiTEB Bonus Card minimum 4 yıllık lisans öğrencileri veya yüksek lisans öğrencilerine veriliyor. Bonus üyesi iş yelerinde alışverişlerde puan kazandıran ve biriken puanlarla ödeme yapılmasına imkan veren ÜniversiTEB Bonus Card, harcamalara taksit imkanı da sağlıyor. Ayrıca bu kredi kartına sahip olanlar Bonus üyesi iş yerlerindeki kampanyalardan yararlanabiliyor. ÜniversiTEB Bonus Card’a en yakın TEB şubesinden, kuruluşun telefon ya da internet şubesinden başvurmak mümkün. Telefon ya da internet şubesinden yapılan başvurularda kart teslimi sırasında bir sözleşme imzalanması gerektiğini ve öğrencilerin nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenci kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatalım. 

  •  Yapı Kredi


Yapı Kredi’nin öğrencilere sunduğu kredi kartı Playcard’ın yıllık aidatı bulunmuyor. World özellikleri sağlayan Playcard ile yapılan harcamalar World üyesi iş yerlerinde Worldpuan kazandırıyor. World kampanyalarından yararlanabilen kart sahipleri bu üye iş yerlerinden taksitli alışveriş de yapabiliyor. Playcard’ın nakit avans özelliği bulunuyor ve acil nakit ihtiyaçları için peşin ya da taksitli olarak nakit avans çekmek mümkün olabiliyor. Ayrıca Play Harçlık özelliği ile nakit çekim ücreti ve ilk 2 gün için nakit çekim faizi ödemek zorunda kalmadan her ay toplam 100 TL’ye kadar nakit çekilebiliyor. Playcard’a başvuru yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin Yapı Kredi şubelerine başvurması ya da başvurularını telefon veya internet şubesi üzerinden tamamlamaları yeterli. Başvuru sırasında nüfus cüzdanı ve öğrenci kimlik belgesinin gerekli olduğunu ekleyelim. 

  •  Ziraat Bankası


Ziraat Bankası’nın 18 – 26 yaş aralığında bir lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olan ve Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) burs ya da öğrenim kredisi alanlara sunduğu Bankkart Genç, tek kartta hem kredi kartı hem de banka kartı özelliklerini bir araya getiriyor. Bankkart Genç’in kredi kartı özelliğini kullanmak isteyen öğrencilerin KYK’dan burs ya da öğrenim kredisi almaları gerekiyor. Bu şartları sağlayan öğrenciler Bankkart Genç’e ve kredi kartı özellikleri sağlayan Harçlık Avans’a başvurabiliyor. Bankkart Genç’in kredi kartı özelliği ile anlaşmalı üye iş yerlerinde puan kazanmak, kampanyalara katılmak ve taksitli alışveriş yapmak mümkün oluyor. Ayrıca nakit avans çekmek de mümkün. KYK’dan burs ya da öğrenim kredisi alma şartını sağlıyorsanız, Bankkart Genç’e zaten hali hazırda sahip oluyorsunuz. Kartınızın kredi kartı özelliğini açtırmak için doğrudan Ziraat Bankası şubelerine başvuruda bulunabilirsiniz.

kredi kartı öğrenci


Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankaların Karşılaştırması


Kredi kartı almak isteyen öğrenciler bankaların kartlarının karşılaştırmasına bakabilirler. En avantajlı kredi kartı için yazımızı okuyup bankaları araştırmalısınız. Daha ayrıntılı bilgiler için kredi kartı veren bankaları arayabilirsiniz.

öğrenci kredi kartı hangi bankalar veriyor

Bu yazımızda Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar hangileridir bunu inceledik. Kampüste yaşam,  üniversite hayatı, öğrenci yurtları gibi yazılar yayınlamaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.