Header Ads

İçerik Üreterek Para Kazanmak

site açarak para kazanmak

İçerik Üreterek Para Kazanmak


İlgi alanınıza göre bir blog/web sayfası açarak para kazanabilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok basit. Bir konu bulun, ücretsiz bir blog sayfası açın ve makale girmeye başlayın. Düzenli bir şekilde içerik girmeye devam edin. Daha sonra sitenize reklam alın. İşte bu kadar. İçerik üreterek para kazanmak bu kadar basit. Gelin şimdi ayrıntıları ile bu konuyu inceleyelim.

Blog İçin Bir Konu Belirlemek


İlgi alanlarınızı belirlemekle başlayın. Sürekli içerik üretebileceğiniz, kısa sürede bıkıp bırakmayacağınız bir konu belirleyin. Bu işiniz, okuduğunuz bölüm, yaşam tarzınız, hobiniz kısaca her şey olabilir. Konu hakkında makale yazabileceğiniz, fotoğraf veya video çekebileceğiniz konuyu belirledikten sonra en büyük problemlerden birini çözdünüz demektir. Şimdi sırada işin teknik kısımları var.

Blog Açmak


Ücretsiz veya ücretli blok açabilirsiniz. Ücretsiz blog açmak için Blogger veya Wordpress'i kullanabilirsiniz. Tabi ki ücretsiz daha fazla seçenek var fakat biz bilinen büyük markaları seçtik. Buralardan açacağınız blog sitelerini rahatlıkla yönetebilirsiniz. İsterseniz ücret ödeyerek bir alan adı (domain) alabilir, blogunuzu bu alan adına yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde daha profesyonel bir görünüme kavuşursunuz.

İçerik Girmek


Artık konumuzu belirledik ve bir blog açtık. İşe başlamaya içerik girmeye hazırız. Düzenli bir şekilde özgün içerikler üreterek ziyaretçilerin ilgisini çekmeliyiz. Kopya içerikler genellikle hoş karşılanmaz ve arama motorlarında bu içerikler ön sıralara gelmez. Bu yüzden özgün içerikler girmeye özen göstermeliyiz. Özgün içeriklerin yanı sıra düzenli içerik girmekte önemli. Çoğu insan bir süre sonra sıkılarak blog sayfalarını ihmal etmeye başlarlar. Başarı ise genellikle düzenli içerik girmekten, pes etmemekten geçmektedir. Pes etmeyin, içerik üretmeye devam edin. Kaliteli içerikler üretiyorsanız mutlaka fark edileceksiniz.

Blog Sayfasına Reklam Almak


Şimdi sırada blog sayfamızdan para kazanmak var. Blogumuzu açtık, düzenli ve özgün içerikler giriyoruz. Sitemiz fark edilmeye başlandı. Sitemizi ziyaret eden belli bir kitlemiz var. Şimdi Google AdSense, Yandex Partner, Admatic gibi reklam veren sitelere başvurma vakti. Tabi ki bu sitelerin yanı sıra bağımsız reklamlar alabilirsiniz. Sitenize reklam vermek isteyenlerin reklamlarını sitenizin belli bölümlerinde yayımlayabilirsiniz. Bu sizin başarınıza kalmış. Reklam veren sitelerden reklam almak ve sitenizde yayınlamak için belli politikalara uymanız, politika ihlali yapmamanız gerekmekte. Kurallara uyduğunuz takdirde siteniz onaylanacak ve reklam yayınlanmaya başlanacaktır. Artık sitenizden para kazanmaya hazırsınız. Bol kazançlar.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.